fbpx

juli 7

0 comments

Meer zelfvertrouwen en zelfliefde? 

Gebruik de kracht van affirmaties

Zeg eens eerlijk, denk jij vaker negatief of positief over jezelf? Helaas geldt voor de meeste mensen het eerste. Meestal gaat dat onbewust. Toch zorgen deze belemmerende gedachten voor allerlei beperkingen. Je doet jezelf letterlijk tekort. Het goede nieuws is dat je in staat bent om negatieve gedachten te veranderen door affirmaties. Hoe dat precies werkt en waarom affirmaties juist nu zo waardevol zijn, ontdek je in deze blog.

Wat zijn affirmaties?

Affirmaties zijn eigenlijk niets anders positieve gedachten in de vorm van korte, positieve zinnen. Het zijn bemoedigende woorden die je als een soort mantra uitspreekt. Je gebruikt ze bijvoorbeeld voor meer (zelf)vertrouwen, (zelf)liefde, geld, succes en overvloed. Met positieve affirmaties train je jezelf om positief over jezelf te denken en het daadwerkelijk te voelen. De kracht schuilt in de herhaling. Hoe vaker je iets denkt, hoe meer je het gaat geloven. Helaas werkt dat ook zo met negatieve overtuigingen.

Waarom denken we negatief over onszelf?

Ieder mens wordt gevormd door zijn of haar opvoeding, het onderwijs, religie en de maatschappij, maar ook reclame en social media. Wat je meekrijgt aan ideëen, meningen en kennis sla je op in je systeem. Helaas onthouden en geloven we vaker negatieve dan positieve dingen. Denk maar aan die ene negatieve opmerking tegenover honderd positieve reacties. Hoe vaker je denkt dat je iets niet kunt, hoe meer je dat gelooft. Zo’n beperkende overtuiging – in feite een negatieve affirmatie – zit dan in je onderbewustzijn. Het beperkt je in je doen en laten. Met positieve affirmaties (her)programmeer je jezelf en haal je negatieve gedachten en overtuigingen uit je systeem.

Wanneer gebruik je affirmaties?

2020 zal de geschiedenis in gaan als een heftige, onwerkelijke tijd. Het coronavirus raakt ons allemaal. Zowel in ons dagelijks leven, werk en relaties als in gezondheid en vrijheid. Voor veel mensen geeft dat onrust, stress en onzekerheid. Begrijpelijk, want het is ook onzeker. Affirmaties zijn dan een aangename houvast. Want, zoals je nu weet, je hebt namelijk wél invloed op je denkpatronen. Daarom is het op moeilijke momenten ontzettend waardevol om te affirmeren. Maar ook als je je goed voelt, is het een krachtige tool. Sluit maar eens je ogen en ga in gedachte terug naar het gelukkigste moment in je leven. Je zult dat fijne gevoel opnieuw ervaren. Hoe powerful is dat? Het mooie is, je kunt altijd en overal affirmeren. Begin bijvoorbeeld ’s ochtends als je opstaat en herhaal ze meerdere keren per dag.

Hoe maak je een affirmatie die bij je past?

Goed, je weet nu hoe waardevol affirmaties zijn. Maar hoe begin je? Het belangrijkste is dat je een affirmatie maakt die bij je past. Dat doe je door allereerst te bepalen wat je graag wilt. Wat is je intentie? Zet je affirmatie vervolgens in de ik-vorm en in de tegenwoordige tijd. Zo klinkt het alsof je dat wat je wilt al hebt bereikt. Houd het kort, specifiek en positief. Bevestig wat je wél in plaats van wat je niet wilt. Gebruik ten minste één gevoelswoord zoals gelukkig, kalm, tevreden, enzovoort. En als laatste: bedenk affirmaties voor jezelf en niet voor een ander. Anders werkt het niet.

Ik geef je hieronder een aantal voorbeelden. Dit zijn mijn dagelijkse affirmaties, wie weet haal je er inspiratie uit:

– Alles goed komt
– Ik heb vertrouwen in het leven
– Ik kies voor positieve gedachten
– Ik kies bewust voor activiteiten die mij energie geven
– Ik luister nog meer naar mijn lichaam
– Ik gun mezelf rust
– Ik weet mijn prioriteiten te stellen
– Ik haal voldoening uit alles wat ik doe

Affirmaties gaan je leven veranderen. Daar ben ik van overtuigd!

Ik spreek uit ervaring en wat voor mij werkt, geldt ongetwijfeld ook voor jou.

Heb je behoefte aan meer concrete voorbeelden?

Ga dan naar mijn volgende blog ‘hoe je je leven kan veranderen door louter anders te denken‘, daar kun je de affirmatiegids en de bijhorende video’s gratis downloaden.


Tags


You may also like

De sleutel tot geluk?

De sleutel tot geluk?

Wie ben JIJ?

Wie ben JIJ?
Leave a Repl​​​​​y

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Direct Your Visitors to a Clear Action at the Bottom of the Page