fbpx

            Your Life 

     Coaching & Hypnose

          Van een geleefd leven naar de créator van je leven

Toen ik 21 jaar was, moest ik trouwen.

Hierdoor moest ik mijn ambitie om naar de universiteit te gaan, aan de kant schuiven en volgde ik de hogeschoolstudie rechtspraktijk.

Het huwelijk bleef niet duren. Na die eerste echtscheiding twijfelde ik niet en schreef me in voor de studie rechten aan de VUB.

Eindelijk zou ik mijn ambitie waarmaken!

De studie bracht niet helemaal waarop ik gehoopt had. Ik zag in dat rechten niet gelijk staat aan rechtvaardigheid.

En het was vooral dat laatste dat me interesseerde.

Vanuit dat gevoel startte ik de opleiding tot familiaal bemiddelaar.

In de opleiding kwam ik vooral mezelf tegen. Het werd de start van mijn eigen persoonlijke ontwikkeling.

Hoe kon ik mensen gaan begeleiden als ik zelf nog vast zat met bepaalde zaken?

Ik besefte dat ik, net als de koppels in mijn bemiddelingspraktijk, na mijn scheiding op zoek was naar mezelf, mijn verwachtingen en doelstellingen, de zin van het leven.

Deze ontdekking motiveerde me om een opleiding te volgen tot life coach.


In mijn praktijk als bemiddelaar en coach merkte ik op dat cliënten vaak vastgeroeste overtuigingen en/of angsten hebben die een andere benadering nodig hebben dan (cognitieve) coaching.

Ik ontdekte dat de snelste en meest efficiënte manier om deze aan te pakken, hypnose is. Ik onderging zelf enkele sessies en kon niet anders dan bevestigen dat het echt werkt. Enthousiast door de veranderingen die ik opmerkte in mijn eigen leven, werd ik hypnotherapeut.

Onderweg op mijn groeipad herontdekte ik mijn hoogsensitiviteit. Wat ik vroeger beschouwde als een last, blijkt nu een grote troef te zijn. Ik voel meer aan dan enkel wat er gezegd wordt en dat maakt mijn begeleidingen extra krachtig.

En zo werd mijn plaatje compleet.
Alles begint bij jezelf

Mijn leven is de voorbije jaren niet over rozen gelopen. Ik trouwde toen ik 21 was en werd mama van een zoon en een dochter. Ik scheidde van mijn eerste man toen mijn zoon bijna zes was en mijn dochter bijna vijf. De scheiding was mijn beslissing. Ik was degene die de knoop doorhakte.

In de opleiding tot life coach deed ik diepere inzichten op over onze mindset, het universum en hoe we dingen in ons leven zelf aantrekken.

Dit leerproces confronteerde me met de realiteit van mijn tweede huwelijk waarin ik op dat moment zat. Ik dacht dat het oké was, maar besefte dat ik niet volledig eerlijk durfde te kijken naar mijn relatie. Ik durfde niet toegeven dat het eigenlijk helemaal niet zo oké was. De druk werd opgevoerd door dingen die van mij verwacht werden die ik niet kon of wilde waarmaken.

Ik kon niet anders dan besluiten dat het beter zou zijn om mijn relatie te beëindigen. En als ik heel eerlijk was, besefte ik dat ik het eigenlijk van in het begin had geweten…

Ik had niet geluisterd naar mijn innerlijk weten. En zo stond ik, tien jaar na mijn eerste scheiding, voor een tweede echtscheiding. Ook al was het een gezamenlijke beslissing van mij en mijn partner, toch hadden we meerdere bemiddelingsgesprekken nodig en schakelden we de hulp van een relatiecoach in.

Tijdens deze gesprekken werd het duidelijk dat we weinig overeenkomsten hadden in onze visies en dat we al (te) lang naast elkaar geleefd hadden.

Doorheen dit proces kwam ik opnieuw mezelf tegen. Ik bleef achter met een hoop vragen. Ik was bang voor wat ‘de mensen’ zouden denken en zeggen over mij en vroeg mij af of ik mijn familie dit wel kon aandoen, of ik niet aan het overdrijven was en of ik niet gewoon vrede moest nemen met wat er wel was.


Gelukkig kwam op dat moment de filosofie van Louise Hay op mijn pad. Ik weet ondertussen dat toeval niet bestaat. 

Tijdens het traject van een jaar was ik vooral met mezelf bezig. Ik nam de tijd om dingen uit te zoeken en een plaats te geven.

Daar heb ik geleerd dat alles begint bij jezelf, ook de liefde.

Je kunt niet verwachten dat een ander je lief heeft en alles voor je doet, als jij dat niet eens voor jezelf doet.Door kennis te maken met deze filosofie zag ik in dat een echtscheiding niet altijd de juiste oplossing is. 

Als we scheiden zonder voor onszelf te onderzoeken hoe we in het leven staan, is de kans groot dat we dezelfde partner aantrekken om opnieuw hetzelfde te ervaren.

Dat was mij overkomen… En net om die reden zet ik bij gescheiden mensen erg in op coaching.

Als je je zonder nadenken snel in een nieuwe relatie stort, houd je jezelf voor de gek.

Het is aan jou om eerst te ontdekken wie je bent en wat je écht wilt.

Door de unieke combinatie die ik bied als bemiddelaar, coach en hypnotherapeut,

ben ik de geknipte persoon om je te begeleiden naar een leven dat 100% van jou is.

Een leven waar jij ook terug je authentieke zelf kan zijn.

 Een leven waar jij stil gaat staan bij hetgeen je voldoening geeft en echt bij je past.

Heb jij het ook gehad om maar dingen te volgen omdat anderen het goed voor je vinden?

Dan ben ik de geknipte persoon om je daarvan af te helpen.

Wat anderen zeggen:

"

Sanaa is een toffe coach met een warme persoonlijkheid. Met haar open houding begeleidt ze je naar je pad van bewustwording zodat je je mooiste leven kunt leven!


Margreet 


"

Sanaa is een fantastische persoon, een perfecte coach. Deed het Heal Your Life weekend bij haar en zou dit iedereen aanraden. Zalig thuis komen!


Kathleen


"

De kennismaking met de filosofie van Louise Hay was bijzonder geslaagd. Tijdens een 4-tal sessies maakten we kennis met de aspecten van de leer van Louise Hay die helpen om te gaan met weerstand en negatieve gevoelens. 

De wijze waarop Sanaa het onderzoeken en accepteren van dit toch moeilijk onderwerp introduceert slaat in. Zij anticipeert zeer genuanceerd en leert je ervaringsgericht affirmeren. Dit smaakt naar meer!


Liesbeth


Lees mijn blogs

Blog Posts

Verander je denken 

en je leven verandert!